fot. liquor.com
fot. liquor.com
Chicago koktajl robimy z rumu, cytryny, syropu klonowego. Koktajl podawany jest na ciepło. Napój pięknie pachnie, więc przez przyjęciem gości możesz go podgrzać dzięki czemu kuchnia wypełni się boskim zapachem, który na długo zapamiętają Twoi goście.

Składniki:

2 szklanki Rumu
1 szklanka syropu Maple (jedna część syropu klonowego, jedna część wody z cukrem (1/1))
1 szklanka soku ze świeżej cytryny
2 szklanki świeżego soku jabłkowego z miąszem
Wedle uznania dodaj gorzką wódkę z Trynidadu i Tobago Angostura Bitters

Zmieszaj wszystkie składniki, z wyjątkiem wódki, w dużym garnku i postaw go na średnim ogniu. Mieszaj. Jak się zagrzeje odcedź i przelej do szklanek. Na koniec dodaj wódkę (polecam Angostura Bitters).